lørdag 12. september 2009

Norge..

Har vært en del diskusjoner idet siste om at Norge er det beste landet å bo i..men æ vil bare ha sagt noen ting om det æ.Norge er kjempe bra land å bo i på lik linje som mange andre land er om du har penger.Ja,vi i Norge er heldig som har rett til legehjelp,sykehusopphold o.l om det skulle skje noe.

Men æ lure på koffør må vi egentlig betale for tannlegetjenester? hvorfor har vi så sinnsykt mye dårlige veier?hvorfor skal de som faktisk var med på å bygge opp Norge bo på trasige eldrehjem og ikke får noe omsorg (ikke noe stygt omd e som jobber i yrket forstå mæ riktig)?hvorfor er helsekøen kjempe lang,folk må ha sengeplass i gangene?hvorfor må kommuner dele legevak på ettermiddagene/kvelden(tross alt umulig å få tak i)t?hvorfor er en god del av skolene helsefarlige?

En ting til æ lure innmarri på er,vi(Norge) er et veldig rikt land hvorfor har vi folk som bor på gata,som ikke har noen ting??Hvorfor har vi folk som lever under fattigdomsgrensen (Fattigdomsgrensa i Norge er ca. 88.000 kroner i året (år 2005) etter OECD-normen (50% av medianinntekten; kilde:wikipedia).

Huske for mange år siden så æ et program,mener det var på tv2 om en mor som hadde en datter og de hadde ikke noe ekstra med penger,familien hennes sendte julegave til barnebarnet sitt på postoppkrav,det ble ca 100 kroner for å hente ut pakken,det hadde hun ikke,så ungen hennes fikk ikke noen julegaver..er det slik vi vil ha det landet vårt??? Æ e iallfall jævelig glad for at det ikke e mæ eller noen æ kjenne,og det tenke æ du også e,men bryr vi ikke oss om hverandre.E så sinnsykt mye snakk om det berømte fellesskapet,og æ i mitt dumme hode trudde at ALLE vi som e nordmenn e i det samme fellesskapet,men tyderligvis ikke!

En ting til,Norge er så jævlig flinke til å skal gi folk en ny sjanse!! det vil si,vi har lav fangselstraff for folk som missbruker barn,dreper og i det hele tatt gjør kriminelle handlinge (det blir for ille vettu når det e nærmest mer straffbart å kjøre scooter uten hjelm enn å drepe et annet menneske),de er mennesker de må ha en ny sjanse sies det da,men hva faen med folk som har havnet på kjøre,de som bl.a ligger på gatene i hovedstaden vår,de som tigger penger, når skal de få en ny sjangse til å komme sæ på beina??når skal de få hjelpen de trenger?

Det e noen få av mine spørsmål og lure på om æ noen ganger blir å få svar.
Lille Rike Norge.

2 kommentarer:

  1. Oi, Veronica! Hatt en innholdsrik kveld eller? Hehe :) Enig med deg jeg :p

    SvarSlett
  2. hehe..vet ikke om den var så innholdsrik,men har tenkt så på dette,så måtte bare få det ut en plass.

    SvarSlett